Kungens hemliga resa

HISTORISK ROMAN
Gustav II Adolf på kärleksresa


Den spännande historien om kungens expedition till Berlin 1620 för att fria till Maria Eleonora. Han reser inkognito under namnet Gustav Carlsson, eskorterad av endast en handfull unga adelsmän. De färdas genom ett Tyskland präglat av upptakten till trettioåriga kriget. Berättelsen bygger på en av deltagarnas autentiska dagbok. 

Boken säljs där böcker säljs. E-boken finns även att läsa exklusivt på Storytel.


Författare:  Johan Gyllenswärd Titel: Kungens hemliga resa Format: 155x228 mm Kartonage Antal sidor: 251 Utgivningsår: 2020 ISBN: 9789151964812


Köp den inbundna romanen direkt av mig, 200 kronor inklusive frakt. Skicka ett mail till order@gyllensward.com med dina uppgifter

Familjen Hands släktvapen

RECENSIONER

Systrarna boktokiga, fem av fem.

"Historiskeälskare som jag  är så vart jag riktigt glad när denna bok kom på posten.  Språket är enkelt och välskrivet med lagom långa kapitel.  Älskar miljöbeskrivningarna, väldigt bra och detaljerade."

Biulasbooks, fyra av fem.

"Boken är oerhört intressant och innehåller en mängd fakta som jag suger åt mig som en svamp och den väcker även nyfikenhet, jag vill läsa mer om de svenska konungarna och dess drottningar."

Sandras_bocker, tre av fem

"Berättelsen är välgrundad och detaljerad. Och blir extra intressant när man är medveten om att det bygger på verklig dagbok. Spännande att följa med på resan och de upptäckter och strapatser som kunde förekomma på 1600-talet. Romantiken förekommer likaså och berör."

Sandras_bokinspo, tre av fem

"Boken är skriven på ett sätt som gör att historien flyter på bra. Att följa kungen på hans resa för att vinna sin kärlek Maria Eleanora. En välskriven bok och man märker att författaren verkligen har gjort efterforskningar & brinner för sin historia."